Uncategorized

Undgå at betale fuld bilafgift ved at privatlease din nye bil

Afgifter til alle

Mogens Glistrup sagde i et interview i 1971, at ”har man ondt i tænderne, så går man til en tandlæge. Har man har ondt i skatten, så går man til en skatterådgiver”. Glistrup udtalte desuden, at man som skatteyder selv kunne bestemme sin indkomstskat, hvis man var villig til at indrette sig efter det. Disse udtalelser er i årtier senere blevet fortolket til, at Glistrup sagde, at man ikke behøvedes at betale skat. Der er få, der lægger mærke til følgesætningen: ”… hvis man er villig til at indrette sig efter det”. For at kende konsekvenserne af nul-skat, så skal man nok have en vist økonomisk og finansiel forståelse eller være omgivet af uhyggeligt dygtige og troværdige rådgivere.
De fleste gør nok som jeg, nemlig at følge skattestrømmen. Vi betaler vores helt almindelige skat uden at lave skuffeselskaber og andre fiks-fakserier, der kan få skatteprocenten ned og kompleksitet og risiko op.

Der er så godt som afgift på alt efterhånden. Det er ikke længere nok at bytte en ged for en gris, og køber du bil, kan du ikke stå med 20 kg mel og forvente at få en stor flot Audi med hjem uden yderligere afgifter. Når du betaler for din bil, betaler du både omkostninger til bilsælgeren og bilafgift til staten. Hvad der er af afgifter på biler, kan bilsælgeren hjælpe med. Udover afgiften på selve bilen, så skal alle betale afgifter for at køre på vejene. Det der i dag hedder Grøn Afgift. Det kan være noget af en opgave at sætte sig ind i, hvilken  bilafgiftder er på den enkelte bil. Men fortvivl ikke, for Dansk Motor Finans har gjort det enkelt for bilfirmaerne at udregne de forskellige bilafgifter. Det vil sige, at vælger du at købe din bil ved en bilsælger, så skal du håbe på, at han får hjælp fra Dansk Motor Finans. Dansk Motor Finans har udviklet et system, der gør det nemt og hurtigt at få overblikket på afgifterne. Alternativt skal man selv taste det ind i SKAT, og så kan det tage flere dage at få svar.

Tilbage til hjemmefronten så kan den enkelte borger stadig syntes, at SKAT er indviklet selv uden skuffeselskaber. Man glemmer helt, hvor mange forandringer, der i ens hverdag kan give forandringer på skatteblanketten. Men det er værd at huske på, da selv de mindste forandringer kan give smæk om foråret, når skattefar er ude med riven eller guleroden.

 

Vis mere
Close