Uncategorized

The Life and Times of George Michael

Den engelske sanger, sangskriver og pladeproducent George Michael blev berømt i 1980’erne med sit band Wham! og fik derefter en succesfuld solokarriere, der var kendetegnet ved hans sjælfulde stemme og iørefaldende popmelodier. Men mens hans musikalske talent var ubestrideligt, var George Michaels privatliv ofte turbulent, og han kæmpede i mange år med misbrug. Han gik uventet bort i 2016 i en alder af 53 år.

George Michael blev født Georgios Kyriacos Panayiotou i East Finchley, London, den 25. juni 1963. Hans far, Kyriacos Panayiotou, var en græsk-cypriotisk restauratør, der var emigreret til England i 1950’erne, mens hans mor, Lesley Angold Harrison, var en engelsk danserinde. Michael viste tidligt interesse for musik og begyndte at spille klaver, da han kun var 5 år gammel.

I 1976, da han kun var 13 år gammel, dannede Michael et band sammen med sin skoleven Andrew Ridgeley, som han kaldte Executive Slacks. Duoen ændrede senere deres navn til Wham! og skrev kontrakt med London Records efter at være blevet opdaget af Rift Warner, da de optrådte på en lokal klub. I 1982 udgav de deres første single, “Wham Rap!”, som ikke var nogen kommerciel succes, men som hjalp dem med at få en kontrakt med Columbia Records.

Vis mere
Back to top button
Close