Industri og Erhverv

Lynbeskyttelse hjælper økonomien

Den første vindmølle, der kunne udvinde vindmølleenergi blev rejst i1891. Vindmøllen blev betalt af den danske stat, da de allerede den gang kunne se en fremtid i at skifte kul ud med vind. Manden bag teorien og praksissen bag vindmølleenergi var Poul la Cour, som holdt til i Askov. Siden er interessen for vindmølleenergi kun blevet øget. Poul la Cour var i hans tid godt klar over, at effektiviteten af vindmøller kunne øges, og han lagde et godt grundlag for videre forskning.

Her fremme i det andet årtusinde har Danmark mange vindmølleparker både på land og til vands. Selvfølgelig har vindmøllerne mødt udfordringer på deres vej, og som svar på disse udfordringer er PolyTech opstået. PolyTech er firmaet, der knækker nødder for vindmølleindustrien og vindmølleejerne. For eksempel har vindmøllerne naturligt slitage, når det blæser, og der kommer saltvand på rotorbladende. Det samme gælder, når lynene slår ned i vindmøllerne. Her kan opstå stor skade. Ikke nok med, at der skal udskiftes reservedele – vindmølleejerne mister også indtjening i den tid, som vindmøllen er ude af drift. Derfor kan det betale sig at partner op med PolyTech, der kommer med løsninger på disse udfordringer.

PolyTech er et proaktivt firma, der arbejder med projekter, der kan hjælpe vindmølleindustrien med løsninger på gældende udfordringer. PolyTech har egne laboratorier i Danmark, hvor de afprøver de nye tiltag. På laboratorierne i Bramming og Herning udfører de blandt Lightning test og Rain erosion test. Læs mere på https://www.testandvalidation.com/

At kunne beskytte rotorblade og motorer mod vejrets naturlige slitage kan spare vindmølleejerne mange, mange penge hvert år. Rotorbladene er trods alt højt til vejrs og kalder næsten på lynene. At kunne beskytte mod disse mange årlige lyn bliver hurtigt besparet hjem, hvis man benytter sig af lynbeskyttelse fra PolyTech.

Vis mere
Back to top button
Close