Mad og sundhed

Fysioterapi til behandling af angstlidelser

Angst er en følelse, der påvirker mennesker i alle aldre, køn og baggrunde. Den kan spænde fra milde følelser af bekymring til intense følelser af frygt eller panik. Mens der ofte ordineres medicin til behandling af angst, har fysioterapi også vist sig at være en meget effektiv behandlingsform. Lad os tage et kig på, hvordan fysioterapi kan hjælpe med behandling af angst.

Hvad er fysioterapi? 

Fysioterapi er en form for fysioterapi, som søger at hjælpe patienterne med at håndtere deres smerter og forbedre deres generelle livskvalitet ved hjælp af massage, motion og andre terapeutiske teknikker. Disse teknikker er generelt skræddersyet specifikt til den enkelte patients behov for at maksimere resultaterne. Mens det ofte bruges til muskuloskeletale problemer såsom gigt eller rygsmerter, er det også blevet brugt med succes til at behandle mentale sundhedsproblemer såsom angstlidelser. 

Hvordan hjælper fysioterapi mod angst? 

Fysioterapeuter har længe været fortalere for brugen af motion som en måde at håndtere stress og angstniveauer på. Motion hjælper med at reducere stresshormoner og frigiver samtidig endorfiner, der fungerer som naturlige humørforstærkere. Desuden kan motion hjælpe med at reducere negative tanker i forbindelse med angst ved at give en distraktion fra at gruble over bekymringer og frygt. Regelmæssig motion kan også bidrage til at opbygge selvtillid, hvilket yderligere kan hjælpe med at håndtere symptomer i forbindelse med angstlidelser. 

Ud over at ordinere øvelser kan fysioterapeuter også anbefale livsstilsændringer, der yderligere kan forbedre livskvaliteten for dem, der lider af angstlidelser. Dette kan omfatte ting som at få nok søvn, spise sund mad, praktisere afslapningsteknikker som dyb vejrtrækning og mindfulness-meditation og undgå udløsende faktorer, der kan øge følelsen af angst eller stress. Disse livsstilsændringer kan gå hånd i hånd med regelmæssig fysisk aktivitet for at hjælpe personer med at håndtere deres symptomer mere effektivt på lang sigt. 

Vis mere
Back to top button
Close